eigen_frontfoto

Igean

IGEAN is een boeiende en veelzijdige intercommunale. Met 350 enthousiaste collega’s maken wij een belangrijk verschil voor de 30 aangesloten gemeenten rond Antwerpen voor hun afval, milieu-, klimaat- en woonbeleid, arbeidsveiligheid en streekontwikkeling.

 Wij werken vanuit 29 locaties; van Essen tot Boom, van Malle tot Zwijndrecht. We hebben een hoofdkantoor in Wommelgem, 2 overslag- en verwerkingseenheden voor gft en groenafval in Brecht en Edegem, een zwembad in Pulderbos, een ophaaldienst in Brasschaat en Edegem en 24 recyclageparken. 

 Het selectief ingezameld gft van onze inwoners verwerken wij sinds 1992 in de gft-vergistingsinstallaties tot groene energie en compost op onze site in Brecht. Deze installaties hebben een verwerkingscapaciteit van 65.000 ton/jaar en produceren jaarlijks zo’n 12 GWh groene elektriciteit. Van het groenafval dat inwoners naar het recyclagepark brengen, maken we VLACO-compost. Die compost gebruiken we o.a. om onze VLACO-potgrond te maken. De volgende jaren tekenen en bouwen we aan een nieuwe, duurzame toekomst voor de verwerking van groen en gft!

www.igean.be

igean