eigen_frontfoto

Biomethane Industrial Partnership gelanceerd

BIP_EBA

De Europese Commissie en stakeholders die zich inzetten voor de groene energietransitie lanceerden begin oktober het Biomethane Industrial Partnership (BIP). Deze publiek-private samenwerking werd reeds aangekondigd in het REPowerEU-plan. Het heeft tot doel de verwezenlijking van het target te ondersteunen om de jaarlijkse productie en het gebruik van biomethaan tegen 2030 te verhogen tot 35 miljard m3. Dit zal de afhankelijkheid van Europa voor aardgas uit Rusland op een kosteneffectieve manier verminderen. Tegelijkertijd zal het substantieel bijdragen aan een geïntegreerd energieneutraal systeem, de inkomens van landbouwers diversifiëren en zorgen voor een circulaire aanpak.

Het BIP staat open voor alle geïnteresseerde belanghebbenden die willen meewerken naar dit doel. Alle EU-lidstaten worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit initiatief, samen met bedrijven, brancheverenigingen, de academische wereld en maatschappelijke organisaties.

Meer informatie op de website van de European Biogas Association en de BIP-website.

Lees ook zeker de handleiding van Gas For Climate die in kader van het BIP werd gepubliceerd. Deze handleiding beschrijft 10 stappen om nationale biomethaanstrategieën te ontwikkelen en implementeren.


Tekst: © EBA
Foto: © EBA

 

Datum publicatie
Tags