eigen_frontfoto

20 jaar Biogas-E in een notendop

Biogas-E bestaat dit jaar reeds 20 jaar! We blikken graag even terug op de diverse initiatieven die in het kader van deze mijlpaal reeds georganiseerd werden.

  • Bedankt aan al onze trouwe leden!
  • Biogas-Evolutie
  • Biogas-Events 
 
Bedankt aan al onze trouwe leden!

Sinds 2004 zet Biogas-E reeds in op de duurzame ontwikkeling van de Vlaamse biogassector. Dit doen we uiteraard niet alleen. Een zeer gediversifieerd ledenbestand staat ons met raad en daad bij, soms al meer dan 10 jaar, wat een stevige voet in de praktijk mogelijk maakt. In ruil krijgen leden van ons ook informatie uit eerste hand en de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemden. 

Ben jij ook gepassioneerd over alles wat met biogasproductie te maken heeft en wil je deel uitmaken van deze community? Lees hier alles over het Biogas-E lidmaatschap.

Biogas-Evolutie

De voorbije 20 jaar bereikten zowel Biogas-E als de biogassector verschillende mijlpalen. In ons nieuwste Bio-Energiemagazine vind je een tijdlijn met een overzicht van de belangrijkste hoogtepunten. Dit najaar kan je opnieuw een overzicht van de volledige biogassector raadplegen via ons jaarlijks Voortgangsrapport

Onderweg zijn er heel wat zaken veranderd binnen Biogas-E, maar steeds met hetzelfde doel als bij de oprichting, namelijk anaerobe vergisting in Vlaanderen promoten en objectief begeleiden. Tot op vandaag is onze werking gebaseerd op vier pijlers:
🔹Kennisoverdracht en sectoropvolging
🔹Sectorontwikkeling en marktstimulering
🔹Beleidsondersteuning en -ontwikkeling
🔹Netwerk- en platformfunctie

Benieuwd naar ons vervolg? Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief en/of ons Bio-Energiemagazine! 

Blijf zeker onze Biogas-E website in de gaten houden want dit feestjaar is ook de perfecte gelegenheid om onze website in een nieuw jasje te steken!

Biogas-Events

Duurzaamheidsevent - MOOOV filmfestival (30 april '24)

Op 30 april organiseerde MOOOV tijdens hun filmfestival, in samenwerking met HOWEST, Stad Kortrijk, de Mondiale Raad Kuurne, 3PT Consult en diverse lokale bedrijfsplatformen een inspirerend evenement waar de thema's duurzaamheid en circulaire economie centraal stonden. Thema's die ook ondersteund worden door Biogas-E.

Biogas-E leden werden uitgenodigd voor een avond vol boeiende discussies en netwerkmomenten. Route 2030 gaf een inkijk in de wereld van de circulaire economie en men kon kijken naar de vertoning van de film "Banel et Adama", gevolgd door een receptie voor verdere gesprekken.

Biogas-E Ledenevent bij Desotec (30 mei '24)

Ook dit jaar werd een netwerkevent georganiseerd voor al onze leden, maar dan in een extra feestelijk jasje! Het event ging door bij Desotec te Roeselare waar we een exclusieve rondleiding kregen op de site, gevolgd door een gezellige receptie, waar onze leden de kans kregen om ervaringen uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en oude contacten aan te halen.

Studienamiddag: Water(her)gebruik en -recuperatie bij Ardo (26 juni '24)

Water is een waardevol goed. Ook binnen onze sector gaat hier steeds meer aandacht naar uit. Dit illustreerden we reeds via een social media campagne tijdens de Week van het Water (22 - 31 maart). In het verlengde daarvan nodigden we geïnteresseerden uit om de praktijksituatie bij Ardo van dichtbij te aanschouwen. Tijdens een studienamiddag inclusief rondleiding kwamen deelnemers meer te weten over de duurzaamheidsvisie van het bedrijf, hoe ze water (her)gebruiken en recupereren, en welke rol anaerobe vergisting speelt in dat verhaal.

Abonneer op de Biogas-E nieuwsbrief of hou onze website in de gaten voor de komende events! Tot dan?

 

Tags
Datum