eigen_frontfoto

EBA Biomethane & Biogas Report 2015 gepubliceerd

voorblad

In december 2015 publiceerde de European Biogas Association (EBA) de meest recente data en ontwikkeling binnen de Europese biogas- en biomethaansector. Volgens de meest recente data zijn er in Europa 17.240 biogasinstallaties en 367 opwerkingsinstallaties voor biomethaan. Deze analyse wordt gevoed vanuit de nationale biogasverenigingen en hun publicaties maar ook op basis van eigen onderzoek. Het resultaat is een editie die de analyses die in de voorbije jaren werden uitgevoerd verder uitdiept en kritisch bekijkt, met meer en betere visualisering van de beschikbare data.

Wat meteen opvalt is dat op Europees niveau records gebruiken werden als het aankomt op de groei van het aantal biogasinstallaties en de biogasproductie. Eind 2014 waren er 17.240 biogasinstallaties in Europa, zomaar even 18% meer dan het jaar daarvoor. Ook het aantal installaties met opwerking van biogas tot biomethaan kende een sterke groei, 23% meer dan in 2013, wat het totaal op 367 brengt. De sterke groei is voornamelijk te wijten aan een aantal landen waar de biogasinstallaties als paddenstoelen uit de grond schoten. Een frappant voorbeeld is het Verenigd Koninkrijk waar het aantal biogasinstallaties in amper één jaar tijd verdubbelde. Ook in België is een sterk stijgende trend aanwezig in het aantal installaties, maar deze is in Vlaanderen uitsluitend toe te wijzen aan de kleinschalige monomestvergisters op veeteeltbedrijven (type Biolectric).

europa

Het volledige artikel lees je na op de website van EBA.

Wie bijkomende vragen heeft kan zich steeds richten tot de Biogas-E infobox (info@biogas-e.be) of op het algemeen nummer 056 241 263.

Datum publicatie