eigen_frontfoto

Systemic en TransBio excursie: De Groene Mineralen Centrale van Groot Zevert in Nederland

luchtfoto GZV

foto: © Groot Zevert Vergisting

Datum:
16 mei 2019 - 09 uur

Locatie:
Deventerkunstweg 2a
7156 NW Beltrum
Nederland

Deelname:
Geen lidmaatschap: € 60
Ledentarief: € 15
Landbouwers en mestverwerkers: € 30

Maximaal 50 personen

Schrijf je in via onderstaand formulier

Op 16 mei 2019 organiseren VCM en Biogas-E, in het kader van de projecten Systemic en TransBio een bezoek aan de installatie van Groot Zevert in Nederland.

Groot Zevert begon in de jaren ’60 als eenvoudig loonbedrijf, maar groeide de afgelopen decennia uit tot een complete dienstverlener, die zich naast agrarisch loonwerk ook toelegt op mestverwerking en de productie van biogas.

De biogasinstallatie werd in 2004 opgestart en in 2016 flink gemoderniseerd. Jaarlijks produceert de installatie ongeveer 10 miljoen m³ biogas, waarvan 80% via een rechtstreekse biogasleiding wordt geleverd aan de fabriek van Friesland Campina zo’n 5 km verderop.

De overige 20% van het biogas wordt ter plekke benut in een warmtekrachtkoppeling (WKK). De restwarmte wordt optimaal aangewend: de laagwaardige warmte wordt gebruikt om het kweekwater op te warmen voor de productie van eendenkroos.

Op termijn wil Groot Zevert Vergisting uitgroeien tot de eerste Groene Mineralen Centrale van Nederland door de doorgedreven recuperatie van nutriënten in het digestaat en de productie van mestproducten op maat van de landbouwer.

Opgelet: het aantal deelnemers van deze excursie is beperkt tot maximaal 50.

Programma 

09.00 Vertrek P+R Gentbrugge (Land van Rodelaan 9)
10.00 Tussenstop Crowne Plaza Antwerpen (Gerard le Grellelaan 10)
13.00 Lunch
14.00 Start rondleiding Groot Zevert Vergisting (Deventerkunstweg 2a, 7156 NW Beltrum)
16.00 Vertrek te Groot Zevert Vergisting
19.00 Tussenstop Crowne Plaza Antwerpen
20.00 Aankomst P+R Gentbrugge

Deze excursie wordt mogelijk gemaakt dankzij de projecten Systemic en TransBio

Systemic wordt gefinancierd door @@@

TransBio wordt gefinancierd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (www.vlaio.be), met financiële steun van: Renewi, BiogasTec, OWS, Innolab, Rendac, Kemira Chemicals, United Experts, Pro Natura, Biogas JG, Waterleau Group, Desotec, Next Kraftwerke, Op de Beeck, Task, Van Bemmel machine import, Caldic Belgium, Van Meeuwen Chemicals, Van Raak, Synergrid, Arie Belo Beheer, Fluxys Belgium, Eandis, Eneria, Maschinebau Peters, Wiefferink, Biolectric, Febiga, Bos Benelux, Continental Energy Systems, Cogen Vlaanderen, Biotechnics en Hermax Lubricants.

Vlaio

Inschrijven

Deelnametarief
Opstapplaats
Excursie nutriëntenrecuperatie