eigen_frontfoto

Biogas leestips

Bent u extra veel thuis nu het coronavirus ook in ons land toeslaat? Biogas-E zocht enkele biogasleestips voor u uit.

outlook for biogas and biomethane

 

Outlook for biogas and biomethane: Prospects for organic growth

Het International Energy Agency (IEA) publiceerde recent een rapport die inschattingen geeft van het biogas en biomethaan potentieel wererldwijd. De inschattingen vormen de basis voor de vooruitzichten voor vraag en aanbod van biogas en biomethaan tot 2040. Belangrijke aandachtspunten in het rapport zijn onder meer de grote rol die deze gasses spelen bij de transitie van het wereldwijde energiesysteem, waar de kansen en knelpunten liggen en wat beleidsmakers en de industrie kunnen doen om een duurzame groei in de sector te ondersteunen.

Lees hier het volledige rapport.

biogas basics

 

Biogas Basics

De biogas basics brochure helpt geïnteresserde lezers alle kenmerken van biogas te lezen kennen. Zowel de technologie, de milieutechnische aspecten, evenals de economische en politieke aspecten komen aan bod. De brochure is simpel en eenvoudig te lezen.

Dowload hier hier de brochure. (English)

EBA stats report

 

EBA statistical report

Elk jaar stelt de European Biogas Association een statistisch rapport op van de Europese biogassector. Recent werd het rapport met de data tot en met eind 2018 gepubliceerd. Het meest recente rapport is enkel voor EBA leden gratis beschikbaar, maar van het rapport van vorig jaar is een verkorte versie gratis beschikbaar.

Dowload hier de verkorte versie van 2018.
Informatie over het volledige rapport vind je hier.

gasforclimate

 

Job creation by scaling up renewable gas in Europe

Het rapport bevat een analyse van het Gas for Climate consortium, opgesteld door Navigant. De analyse toont aan dat een opschaling van hernieuwbare gassen in de EU tegen 2050 1,7 miljoen tot 2,4 miljoen extra jobs kan opleveren, waarvan 600,000 tot 850,000 rechtstreekse jobs. De volledige decarbonisatie van de Europese gassector zal volgens dit rapport een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Europese Green Deal.

Lees hier het volledige rapport.

 

Datum publicatie