eigen_frontfoto

Rapport "De Vlaamse Biogassector in 2017" (uitverkocht)

Image
De Vlaamse Biogassector in 2017
Body

Het rapport “De Vlaamse Biogassector in 2017” of het vroegere voortgangsrapport is beschikbaar. De publicatie geeft een overzicht van de volledige biogassector met inbegrip van agro-industriële vergisters, GFT vergisters, de recuperatie van biogas uit stortplaatsen en de biogasproductie uit rioolwaterzuiveringsinstallaties of industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties. Ook de pocketvergisters, die vaak als nevenactiviteit geplaatst worden op landbouwbedrijven, worden uitgebreid behandeld.

Bijzondere aandacht gaat naar de valorisatie van biogas via de opzuivering tot aardgaskwaliteit en het flexibel aansturen van de WKK-motor. Verder worden de belangrijkste wetswijzigingen in 2017, relevant voor biogas toegelicht. Zoals elk jaar wordt een update gegeven van de statistieken in de sector (groene stroom en groene warmte productie, aantal installaties, geïnstalleerd vermogen etc.). Nieuw dit jaar wordt tevens een overzicht gegeven van de bestaande steunmechanismen, zowel voor grote productie-eenheden als voor pocketvergisters. Tot slot wordt het bedrijfsmodel van drie uiteenlopende biogasinstallaties toegelicht.

De leden van Biogas-E kregen alvast een exemplaar toegestuurd. Niet-leden kunnen het rapport verschaffen (€100). De eerste 11 pagina's van het rapport worden hieronder gratis ter beschikking gesteld.

De Vlaamse biogassector in 2017 - voortgangsrapport Biogas-E - eerste 11 paginas.pdf

Datum publicatie

Front image
De Vlaamse Biogassector in 2017