eigen_frontfoto

biogas

Ontdek Europese biogasinstallaties via nieuwe tool

Datum publicatie

Het Europese project Biogas Action heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee iedereen succesvolle biogasinstallaties over heel Europa kan ontdekken. Via eenvoudige filters selecteer je de criteria die het best aansluiten bij jouw project of interesses. De tool selecteert automatisch de Europese installaties die het best aansluiten bij de gekozen criteria. Per installatie is een korte samenvatting beschikbaar met informatie over de gebruikte inputstromen, technische en financiële details, en de totstandkoming van het project. 

Biogas in Beeld op PlattelandsTv

Datum publicatie

Het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt) brengt de productie van biogas in Vlaanderen in beeld via een korte video. Vilt bezocht een biogasinstallaties gebouwd door Trevi leievoeders en BiogasTec. Het cijfermateriaal op Vlaams niveau in de video werd aangeleverd door Biogas-E. De video was te zien op PlattelandsTv op 16 april 2017 en kunt u hier online herbekijken. 

WKK als facilitator voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie.

Datum publicatie

COGEN Vlaanderen publiceerde recentelijk een studie, waarbij er gekeken werd naar de resultaten van de Duitse Energiewende. Duitsland investeerde immers de afgelopen jaren sterk in hernieuwbare energie. Deze Energiewende zorgt ook voor een aantal uitdagingen, sommige hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind, zijn immers weersafhankelijk. Hierdoor bestaat de kans dat de productie en de vraag niet meer op elkaar zijn afgestemd.

De impact van Brexit op de biogassector?

Datum publicatie

Volgens Charlotte Morton, directeur van Anaerobic Digestion & Bioresources Association (ADBA), zou het verlaten van de EU door Groot-Brittanië, na een initiële periode van onzekerheid, positieve effecten kunnen hebben op de biogassector in Groot-Brittanië. De Engelse overheid heeft immers zijn verbintenis aan de voorschriften in het "Fifth Carbon Budget" bevestigd, waarin ook duidelijke doelstellingen worden geformuleerd specifiek voor anaerobe vergisting. Dit zou in de toekomst voor significante investeringen en opportuniteiten kunnen zorgen in de biogassector.

TransBio Summer School

Datum publicatie
English Version Below

Biogas-E en de Universiteit Gent - als mede-organisatoren van de EBA conferentie - hebben het intitiatief genomen om een Summer School te organiseren die opgebouwd is rond deze EBA-conferentie. De conferentie maakt tevens ook integraal deel uit van de Summer School.