eigen_frontfoto

OWS

EcoWerf start met bouw GFT-vergister

Datum publicatie

EcoWerf, de afvalintercommunale in Oost-Brabant, start met de bouw van een nieuwe voorvergistingsinstallatie voor de verwerking van GFT-afval. Op hun site in Leuven wordt de bestaande composteringsinstallatie uitgebreid met een biogasinstallatie.

Primeur: eerste biomethaaninstallatie in België

Datum publicatie

Op 19 maart 2018 vond een primeur plaats in België. In aanwezigheid van minister van energie Bart Tommelein werd de eerste biomethaaninstallatie van België ingehuldigd met een eerstesteenlegging. Afvalintercommunale IOK is momenteel bezig met de bouw van een voorvergister in combinatie met de reeds bestaand GFT-composteerinstallatie. De nieuwe vergister, een DRANCO-reactor van OWS, zal 35.000 ton GFT-afval vergisten met een geschatte productie van 3,5 miljoen m³ biogas.

OWS zet Vlaamse kennis op de wereldkaart

Datum publicatie

Recent verscheen een interessant interview met Luc De Baere, gedelegeerd bestuurder O.W.S, in het Wereldwijs magazine van Flanders Investment and Trade. OWS bouwt reeds 25 jaar overal ter wereld vergistingsinstallaties voor het organisch afval uit de vuilniszak. Hun klanten zijn steden, intercommunales en andere afvalverwerkers in binnen- en buitenland. Dit mooi artikel vat de afgelegde route samen in een snel veranderende context:

OWS bouwt eerste DRANCO-installatie in het Verenigd Koninkrijk

Datum publicatie

OWS kondigde vandaag een eerste bestelling vanuit het Verenigd Koninkrijk aan. OWS zal er zijn unieke en gepatenteerde DRANCO biogastechnologie bouwen. De installatie zal deel uitmaken van een nieuwe hoogtechnologische en geïntegreerde verwerkingsinstallatie voor huishoudelijk afval, ten noorden van de stad York. Op de site zal onder meer een recyclageinstallatie, een anaerobe vergistingsinstallatie (DRANCO) en een verbrandingsoven voor huishoudelijk restafval komen te staan. In bijlage vindt u het volledige persbericht ter zake.