eigen_frontfoto

MOOOV filmfestival

Film kan onze blik verruimen en zoveel leren, maar onze kennis en daadkracht vergroten aanzienlijk in gesprek met elkaar.

Daarom organiseert het MOOOV filmfestival in samenwerking met HOWEST, Stad Kortrijk, de Mondiale Raad Kuurne, 3PT Consult en meerdere lokale bedrijfsplatformen een inspirerend evenement waar de thema’s duurzaamheid en circulaire economie centraal staan. Thema's die ook ondersteund worden door Biogas-E, en dit reeds 20 jaar! Daarom bieden wij al onze leden een gratis deelname aan.

Wees erbij op dinsdag 30 april 2024 in Kortrijk!

Dit B2B event dat cultuur en duurzaamheid combineert gaat door op volgende locatie:

Howest, Campus Kortrijk Weide - Gebouw A
Sint Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk

Howest is eenvoudig te bereiken. Kom je met de auto, dan kan je parkeren op en rond gebouw A. Als er daar geen plaats meer is, kan er geparkeerd worden op Parking 4 van Howest in de Graaf Karel de Goedelaan 50.

Wat kunt u verwachten?

 18u30: Sluit aan bij een verbindend netwerkmoment, met gelegenheid om (eigen) duurzame initiatieven te delen en te ontdekken. Geniet ondertussen van een duurzaam hapje en drankje.

 19:30: Verwelkoming op het filmfestival, waarna Route 2030 je meeneemt in de wondere wereld van circulaire economie met een boeiende keynote. Route 2030 geeft strategisch duurzaamheidsadvies aan bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ze gebruiken hierbij de SDG’s (Sustainable Development Goals van de United Nations) als uitgangspunt. De keynote wordt gegeven door Esmée Verkooijen. Als duurzaamheidsconsultant en klimaatcoach bij KlimaatContact heeft zij een toolbox aan methodes om duurzaamheid te integreren in een onderneming. Hiervoor heeft zij extra oog voor het psychologische aspect in duurzaamheidsvraagstukken. Dit verhindert niet dat Esmée bij tijd en stond uitzoomt om te zien of de doelstellingen worden behaald volgens de meest logische structuren.

 20:15: Vertoning van de film “Banel et Adama”: Banel et Adama is een Frans-Malinees-Senegalese film uit 2023, geregisseerd en geschreven door Ramata-Toulaye Si.

Banel, een jonge vrouw met een geheim, is hopeloos verliefd op haar jeugdliefde Adama. Ondanks hun uiteenlopende karakters en de andere verwachtingen van hun families, kiezen ze voor elkaar. Ze willen samen door het leven, maar dat is niet naar de zin van de dorpsgenoten. Ook de aanhoudende droogte zorgt voor problemen en al snel blijkt dat er geen ruimte is voor passie.

 21:45: Praat rustig na tijdens de receptie achteraf. Er wordt één gratis drankje aangeboden. Daarna kunnen deelnemers nog verder napraten en netwerken.

Koop uw tickets voor de voorstelling via deze link of ter plaatse vanaf een half uur voor aanvang van de filmvoorstelling.

Datum