eigen_frontfoto

verenigd koninkrijk

Biogassector in het Verenigd Koninkrijk bereikt mijlpaal

Datum publicatie

In het nieuwe gedetailleerde marktrapport, voorgesteld op de conferentie UK AD & Biogas 2015, staat te lezen dat de biogassector in het VK in 2014 is gegroeid met 102 installaties. Voor 2015 is de verwachting dat de sector nog zal groeien met 60 - 100 nieuwe installaties. Ook op het vlak van biomethaanproductie staat de markt niet stil, momenteel zijn er al 33 operationele opwerkingsinstallaties die biomethaan in het aardgasnet injecteren.

Lees hieronder het volledige rapport.

Verenigd Koninkrijk is klaar "to step on the gas"

Datum publicatie

Eerder deze maand berichtten we over de publicatie van een gedetailleerde marktstudie van de Britse biogasmarkt door de ADBA (Anaerobic Digestion & Bioresources Association) (lees meer). In de tussentijd werden via het Biogas Channel verscheidene bijdragen geleverd waarin de toekomstperspectieven van de sector in het Verenigd Koninkrijk worden toegelicht.

OWS bouwt eerste DRANCO-installatie in het Verenigd Koninkrijk

Datum publicatie

OWS kondigde vandaag een eerste bestelling vanuit het Verenigd Koninkrijk aan. OWS zal er zijn unieke en gepatenteerde DRANCO biogastechnologie bouwen. De installatie zal deel uitmaken van een nieuwe hoogtechnologische en geïntegreerde verwerkingsinstallatie voor huishoudelijk afval, ten noorden van de stad York. Op de site zal onder meer een recyclageinstallatie, een anaerobe vergistingsinstallatie (DRANCO) en een verbrandingsoven voor huishoudelijk restafval komen te staan. In bijlage vindt u het volledige persbericht ter zake.

Eerste bus in het VK op biomethaan uit rioolafval

Datum publicatie

Sinds kort rijdt de zogenaamde "poo bus" tussen Bath en de luchthaven van Bristol. De bus heeft 40 zitplaatsen en kan met één tankbeurt ongeveer 300 km rijden. Als brandstof gebruikt de bus het gecompresseerd biogas geproduceerd door de rioolwaterzuiveringsinstallatie van GENeco in Bristol. In totaal wordt op de site jaarlijks ongeveer 17 miljoen m³ aan biomethaan opgewekt, het energie-equivalent van zo'n 8300 gezinnen.

Meer over dit:

UK Marktupdate: 145 installaties goed voor samen 154 MW

Datum publicatie

Deze week bericht de Britse Anaerobic Digestion & Biogas Association in hun marktupdaterapport over de stand van zaken in het Verenigd Koninkrijk. Dit rapport bevestigt alleen maar nog eens de snelle groei en expansie van de biogassector in het VK. Elk jaar kwamen er tussen de 20 en 30 nieuwe installaties bij, goed voor een jaarlijkse groei in vermogen van 26 - 32 MWe. Ook zijn er al 3 operationele opwerkingseenheden voor biomethaan met bijhorende injectiepunten.