eigen_frontfoto

Monitor voedselverlies 2020

Monitor voedselverlies 2020

In het actieplan voedselverlies en biomassa(rest)stromen wordt een streefdoel van 30% minder voedselverlies via preventie en valorisatie in 2025 ten opzichte van 2015 opgelegd. De weg hiernaartoe wordt vastgelegd in de tweejaarlijkse monitor voedselverlies rapporten. In het rapport van 2015 is de referentietoestand vastgelegd, waarna een eerste meting volgde in 2017. Sinds kort werd het rapport met de resultaten uit 2020 gepubliceerd.

Het rapport bevat cijfergegevens over het Vlaamse voedselverlies van 2020 voor de voedingsindustrie, retail en distributie, horeca en catering, landbouw en visserij en producentenorganisaties. In de volledige agrovoedingsketen is er in 2020 12% minder verlies van voedsel- en nevenstromen (respectievelijk eetbaar en niet eetbaar). Een uitgebreide analyse brengt de reststromen in kaart in verschillende schakels van de keten alsook de verwerkingskanalen (bv. vergisting).

Ontdek het rapport hier.

Foto: © OVAM
Foto voorpagina: © Unsplash

Datum publicatie