eigen_frontfoto

Zo was het 6de Vlaams Vergistingsforum

Vlaams Vergistingsforum 2019

Op 5 September 2019 ging het 6de Vlaams Vergistingsforum bij Fluvius in Leuven door. Meer dan 100 deelnemers waren aanwezig om te luisteren naar voordrachten over onderzoek, praktijk en beleid. De highlights waren Willy Verstraete van de UGent en Jan Rapp uit Zweden.

Willy Verstraete reflecteerde over de plaats van anaerobe vergisting in de Sustainable Development Goals. Aangevuld door de presentatie van Jo de Vrieze (UGent) in de namiddag pleiten zij onder andere ervoor microbieel eiwit uit methaan te produceren. Dit eiwit kan dan zijn steentje bijdragen om de “protein gap” te sluiten.

Jan Rapp is een arts uit Zweden die het verbeteren van het biogasimago tot zijn hobby heeft gemaakt. Onder de vlag “biogas deserves to be sexy”reist hij in zijn vrije tijd de wereld rond en toont hij aan hoe je met simpele middelen en amper budget biogas populair kan maken.

Ook de laatste gebruikerscommissie van het IWT-VIS traject TransBio kwam samen tijdens het Vlaams Vergistingsforum. Daar kwamen innovatieve biogas businessmodellen aan bod. Om maar enkele te noemen, er werd een businessmodel met de focus op de vergisting van niet-VLAREMA conforme stromen besproken; of het sluiten van de stikstof kringloop op een budget- en milieuvriendelijke manier. 

Heb je het Vlaams Vergistingsforum gemist? Schrijf je dan in op ons nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het volgende vergistingsforum. 

Vlaams Vergistingsforum 2019

Met de steun van

 

Datum publicatie