eigen_frontfoto

POWERTOGAS

Studiedag Power-to-Methane

Datum publicatie

Op 6 september organiseerde European Biogas Association (EBA), samen met Gas Infrastructure Europe (GIE) en European Renewable Gas Registry (ERGaR), een gezamenlijke workshop rond Power-to-Methane (P2M). P2M is een volgende stap in de integratie van Power-to-Gas in het (toekomstige) energielandschap. Bij Power-to-Gas wordt hernieuwbare elektriciteit omgezet via hydrolyse tot waterstof wanneer er een overschot is op de elektriciteitsmarkt.

EBA in de bres voor de (groen)gasinfrastructuur!

Datum publicatie

Als reactie op de kritische bemerkingen, die de milieudenktank E3G uitbracht over de verwezenlijking van de Europese transnationale gasinfrastructuur, publiceerde de Europese Biogas Associatie (EBA) een mooi betoog over de vergroening van de gasinsfrastructuur door injectie van biomethaan en groen synthetisch methaan (uit power to gas technologie).

Technologienieuws: Franse staat zet in op waterstofgasproductie.

Datum publicatie

Frankrijk  - Het Franse agentschap voor Milieu en energiebeheer, gesteund door de Franse staat, stelde onlangs haar nieuwe initiatief “AREVA H2-Gen” voor. Met dit project wil men de rol als voortrekker vervullen inzake de productie van waterstofgas op basis van PEM-technologie. Bij het “power to gas” concept wordt waterstof gecombineerd met koolstofdioxide tot methaan. Als hier nu hernieuwbare energieoverschotten voor zouden worden ingezet, is dit dus een mogelijks nieuwe bron van biomethaan.